Εξαγωγή Φρονιμίτη

Εξαγωγή φρονιμίτη

Οι σωφρονιστήρες ή φρονιμίτες είναι τα τελευταία μόνιμα δόντια που ανατέλλουν στην άνω και κάτω γνάθο, σε ηλικία περίπου 18-21 ετών.

Ως υπεράριθμα δόντια στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, συνήθως δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο να βγουν κανονικά στο οδοντικό τόξο.

Για το λόγο αυτό άλλοτε ανατέλλουν με λοξή ή κάθετη φορά, εκτός θέσης και άλλοτε δεν ανατέλλουν μένοντας ημιέγκλειστοι ή έγκλειστοι.

Συναντώντας εμπόδια και μη έχοντας την δυνατότητα να εξελιχθεί η πορεία ανατολής τους φυσιολογικά,

  • Δημιουργούν τοπικές φλεγμονές στους περιβάλλοντες ιστούς (περιστεφανίτιδες, ουλίτιδες, περιοδοντίτιδες), με αποτέλεσμα την επαναλαμβανόμενη ταλαιπωρία και τον πόνο λόγω της φλεγμονής.
  • Καταστρέφουν τα γειτονικά δόντια δημιουργώντας τερηδόνα.
  • Ασκούν πίεση στα παρακείμενα δόντια, προκαλώντας στροφές και μετατοπίσεις, μεταβάλλοντας την ισορροπία του οδοντικού τόξου.

Η μεταβολή αυτή, καταλήγοντας στην αντιαισθητική εικόνα των στραβών δοντιών και στην δυσλειτουργία της μάσησης, κάνει απαραίτητη την ορθοδοντική μετατόπιση (σιδεράκια).

Με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση, απαλλασόμαστε από τις καταστάσεις αυτές.

Η ενδεδειγμένη θεραπεία στην περίπτωση αυτή, είναι η απλή ή χειρουργική εξαγωγή των φρονιμητών.

Η χειρουργική εξαγωγή απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και χειρισμούς από έμπειρο γιατρό.
Η ικανότητα του να τελειώσει την επέμβαση σε σύντομο χρόνο, με το μικρότερο κατά το δυνατόν τραύμα, δίνοντας και την σωστή φαρμακευτική αγωγή που θα απαιτηθεί για την περίπτωση, θα εξασφαλίσει μια πορεία μετά την εξαγωγή, χωρίς πόνο και οίδημα (πρήξιμο).

Το ιατρείο μας έχει μεγάλη πείρα και μακρόχρονη θητεία στον χειρουργικό τομέα, όχι μόνο στις παραπάνω διαδικασίες, αλλά και σε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων στόματος.