Εμφυτεύματα Θεσσαλονίκη

Στην σύγχρονη οδοντιατρική πράξη, το πρόβλημα της απώλειας ενός ή περισσότερων ή και όλων των δοντιών, διορθώνεται:

  • Με λύσεις κλασικές

    Όπως γέφυρες και οδοντοστοιχίες

  • Με σύγχρονες τεχνικές

    Όπως τα εμφυτεύματα (implants, κοχλιακά εμφυτεύματα, εμφυτεύματα δοντιών, οδοντικά εμφυτεύματα, εμφυτεύσεις ή φυτευτά δόντια)

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα, είναι βίδες τιτανίου, που τοποθετούνται στο κόκαλο της γνάθου, αντικαθιστώντας τις ρίζες των χαμένων δοντιών. Επάνω σε αυτές τοποθετείται το δόντι από πορσελάνη η ζιρκόνιο το οποίο θα φαίνεται και θα λειτουργεί στο στόμα.

Πότε χρησιμοποιούνται τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα δοντιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε απώλεια (ενός ή περισσότερων δοντιών) για να αποκαταστήσουν το κενό χωρίς να τροχίζονται τα διπλανά δόντια. Έτσι αποκτά ξανά κάποιος το δόντι ή τα δόντια πού έχασε, επιστρέφοντας πρακτικά στην κατάσταση πού βρισκόταν πριν την απώλεια. Χρησιμοποιούνται ακόμη κι αν έχουν χαθεί όλα τα δόντια, είτε για να στηρίξουν μόνιμες ακίνητες κατασκευές (γέφυρες), είτε για την στήριξη και συγκράτηση οδοντοστοιχιών.

Πως ξέρω αν μπορώ να βάλω εμφύτευμα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν επαρκές οστό για να μπορέσουν να στηριχτούν. Για την διάγνωση απαιτείται μια πανοραμική ακτινογραφία ή μια ψηφιακή ογκομετρική τομογραφία (CBCT). Με μια δωρεάν επίσκεψη στην οδοντιατρική κλινική μας μπορείτε να μάθετε άμεσα εάν το οστό της γνάθου είναι αρκετό ωστε να υποστηρίξει μια τέτοια κατασκευή.

Τι κάνω αν το κόκκαλο δεν ειναι αρκετό;

Εάν το οστό της γνάθου δεν είναι αρκετό ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ένα ή περισσότερα εμφυτεύματα τότε μπορεί να γίνει ανύψωση με οστικό μόσχευμα. Η οστεοπλαστική αυτή διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει τον απαραίτητο όγκο για να τοποθετηθεί ένα ή περισότερα εμφυτεύματα.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε οστεοπλαστική; 

Όχι, η οστεοπλαστική διαδικασία είναι απαραίτητη μόνο σε περίπτωση απώλειας οστού. Πρακτικά χρειάζεται μόνο εάν το δόντι λείπει αρκετό καιρό και το κόκκαλο έχει υποχωρήσει ή σε περιπτώσεις τραυματισμού. Ανάλογα με την έκταση της απώλειας μπορεί να χρειαστεί μικρή οστεοπλαστική επέμβαση ή εκτεταμένη. Στην πρώτη περίπτωση η οστεοπλαστική διαδικασία γίνεται παράλληλα με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος ενώ στην δεύτερη τοποθετείται το μόσχευμα και μετά από μερικούς μήνες το εμφύτευμα.

Σε ποιά ηλικία ενδείκνυται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Σε όλες τις περιπτώσεις και σε οποιαδήποτε ηλικία (μετά τα 18 χρόνια που έχει ολοκληρωθεί η σκελετική ανάπτυξη), αποτελούν την καλύτερη λύση, έχοντας εξαιρετική λειτουργικότητα και άψογη αισθητική (πολύ πιο αξιόπιστα και αποδοτικά από από ότι οι κλασικές λύσεις). 

Διαλέγοντας λοιπόν τα εμφυτεύματα σαν λύση και με την επιλογή ενός εξειδικευμένου ιατρείου, με σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό, σύγχρονη τεχνική υποδομή και υλικά υψηλών προδιαγραφών, έχει κάποιος την εγγύηση ότι το σωστό βήμα για την επιτυχημένη αποκατάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει έχει γίνει.