ΕΡΜΟΥ 73, Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αγίας Σοφίας

Κόστος - Τιμή οδοντικού εμφυτεύματος

Το κόστος οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια παράμετρος που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι η επιλογή της εμφύτευσης, είναι μια επιλογή αποκατάστασης υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, που εύλογα απαιτεί διαφορετικά έξοδα από τις άλλες κλασικές αποκαταστάσεις.

Τέτοια έξοδα που διαμορφώνουν την τελική τιμή στα εμφυτεύματα δοντιών είναι:

Ο χειρουργικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα χειρουργικά υλικά.
Η χειρουργική επέμβαση και η πιθανή για την διασφάλιση του αποτελέσματος, χρήση οστεοπλαστικής.

(οστικό μόσχευμα και μεμβράνη)

Τα παρελκόμενα προσθετικά υλικά και εξαρτήματα.

Καθώς και η αμοιβή του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, που απαιτείται για την τελική τοποθέτηση του δοντιού.

O αριθμός των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

Δύο διαφορετικοί γιατροί που θα εξετάσουν το ίδιο περιστατικό, ενδέχεται να καταλήξουν σε διαφορετικές λύσεις. Διαφοροποιώντας το σχέδιο θεραπείας σύμφωνα με την εκτίμηση των δεδομένων του περιστατικού, μπορεί να διατηρηθούν λιγότερα ή περισσότερα δόντια, ακόμη και να μεταβληθεί το είδος της προσθετικής εργασίας πάνω στα εμφυτεύματα. Κατ' αυτόν τον τρόπο με χρήση περισσότερων ή λιγότερων εμφυτευμάτων, αυξάνεται ή μειώνεται το τελικό κόστος. Επίσης, η πυκνότητα του οστού στις γνάθους, διαφέροντας από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και στο ίδιο άτομο από γνάθο σε γνάθο, μεταβάλλει τον αριθμό των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Αραιότερο οστό, χρειάζεται μεγαλύτερο αριθμό εμφυτευμάτων για να στηρίξει σωστά και μακροπρόθεσμα μία προσθετική εργασία, η οποία θα χρειαζόταν μικρότερο αριθμό εμφυτευμάτων, αν το οστό ήταν πυκνότερο.

Η τιμή αγοράς των εμφυτευμάτων, που διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής.

Βλέπε (*). Η επιλογή εμφυτευμάτων κάποιου συστήματος μη αναγνωρισμένου και καταξιωμένου καθώς και κακών απομιμήσεων, μειώνουν το κόστος αγοράς στον γιατρό που καταλήγει να προσφέρει την ολοκληρωμένη αποκατάσταση σε μια χαμηλότερη τιμή.

Γίνεται έτσι αντιληπτό, ότι η χαμηλότερη τιμή, δεν είναι πάντοτε προς όφελος τού καλύτερου αποτελέσματος για εσάς.

Πρακτικά λοιπόν, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί το τελικό κόστος μιας αποκατάστασης με εμφυτεύματα, γιατί προαπαιτείται κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος και προσεκτικός σχεδιασμός του θεραπευτικού σχήματος, το οποίο διαφέρει από περιστατικό σε περιστατικό.

Ενδεικτικά όμως, μπορεί να αναφερθεί ότι:

  • Ένα μεμονωμένο εμφύτευμα μπορεί να ξεκινήσει από χαμηλό κόστος.
  • Η τιμή του αυξάνεται ανάλογα με την επιλογή της εταιρείας κατασκευής του.
  • Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο κόστος αγοράς και την χειρουργική τοποθέτηση μόνο του βασικού τμήματος του εμφυτεύματος, δηλαδή της βίδας τιτανίου στο οστό της γνάθου.

Επιπλέον δαπάνες προκύπτουν για τα παρακάτω:

  • ότι επιπλέον πιθανώς χρειαστεί κατά την εμφύτευση (οστικό μόσχευμα, μεμβράνη κ.λ.π.),
  • την προσωρινή-μεταβατική (ακρυλική) αποκατάσταση του κενού,
  • ότι απαιτείται για την ολοκλήρωση της τελικής προσθετικής εργασίας (στεφάνη-γέφυρα-τεχνητή οδοντοστοιχία κ.λ.π.) που θα δεχτεί το εμφύτευμα.

Για να έχετε μια σαφέστερη εικόνα του τελικού κόστους της εργασίας που χρειάζεστε, κλείστε τώρα μια ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 15 λεπτών, για να εξετασθείτε στο ιατρείο μας και να ενημερωθείτε αναλυτικά.

(*) Σήμερα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από πολλές εταιρείες παγκοσμίως. Άλλες από αυτές είναι πρωτοπόρες στο είδος και άλλες ακολούθησαν κάποιον από τους δρόμους πού χαράχτηκαν από τις προηγούμενες. Οι μεγάλες πρωτοπόρες και με κύρος εταιρείες κάνουν δαπάνες σε έρευνα, σχεδιασμό, εξοπλισμό κατασκευής και παραγωγής των προϊόντων, οι οποίες διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Διαφοροποιούμενες επίσης στον τρόπο επεξεργασίας, στην πιστότητα κατασκευής, στην διαχρονική υποστήριξη αναλώσιμων εξαρτημάτων και στην εγγύηση των παραγόμενων ειδών, διαθέτουν στην αγορά υψηλότερου κόστους προϊόντα. Σε αντίθεση με αυτές που αναφέρθηκαν προηγουμένως, άλλες εταιρείες που χωρίς μεγάλες δαπάνες, παράγουν αντίγραφα, περιορισμένης γκάμας ή χαμηλής πιστότητας κατασκευής είδη, διαθέτουν στην αγορά χαμηλότερου κόστους προϊόντα.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Έχοντας κατανοήσει όλες τις παραπάνω πληροφορίες γίνεται ξεκάθαρο το ότι η επιλογή σας θα πρέπει να στραφεί προς έναν μακροχρόνια έμπειρο χειρουργό και προσθετολόγο ιατρό, ο οποίος μελετώντας σε βάθος κάθε περιστατικό, σεβόμενος τις ανάγκες και τις δυνατότητες σας, θα προτείνει και θα πραγματοποιήσει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας ειδικά για την περίπτωση σας. Κυρίως όμως, θα αναλάβει να σας δώσει την ΕΓΓΥΗΣΗ της μακρόχρονης ζωής των εμφυτευμάτων και των προσθετικών αποκαταστάσεων, καθώς και την ΕΓΓΥΗΣΗ της αντικατάστασης χωρίς δαπάνες, σε περίπτωση αστοχίας υλικού ή απώλειας, πιθανότητας που στατιστικά παγκοσμίως είναι κάτω από 5%.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να κλείσετε μια Δωρεάν εξέταση 15 λεπτών!